Despre tradiție

Despre tradiție

Povestea acestei delicatese începe în Evul Mediu, citat de Francois Rabelais, trece pe la nuntă lui Ludovic al XIV- lea din 1660, servit la mesele regale de la castelul Versailles, ajunge în cartierul Belleville din Paris prin 1880, și se desăvârșește în formă sa actuală, doi biscuiți din migdale și albuș de ou, cu o cremă de unt sau fructe, în faimoasele „salons de thé” Dalloyau și Ladurée de la Paris.

Patiseria franceză a fost consacrată de UNESCO în 2010 ca patrimoniu mondial, un ritual precis care conjugă ingredientele selecționate cu estetica produselor și până la conversațiile despre produse, „un art de vivre à la française”. Deviza lui Gaston Lenôtre în anii 1970 „Leș poids leș mésures l’équilibre” (Gramaj cantități și echilibru) este ilustrată cu rigoare în rețetă tradițională a macarons-ului. Precizia dozajelor face că un macaron cu 1% mai mult albuș să explodeze în cuptor, cu 1% mai puțin să nu creeze acel renumit guler care face că acest produs să fie perfect în plus de a fi gustos…

Despre pasiune

Despre pasiune

După o pregătire inițială de inginer la Politehnica în București, apoi absolventă a Ecole Centrale Paris, și o carieră de 20 ani la nivel executive în lux (L’Oréal și Louis Vuitton), am urmat din pasiune o pregătire specifică în patiserie franceză (la”Ecole de boulangerie et patisserie de Paris”) care mi-a permis să obțin diplomă de patiser francez. Am fost pregătită în acest domeniu în diverse locații prestigioase (printre care Gilles Bajolle Chef patisserie la faimosul restaurant parizian Taillevent și La Maison du Chocolat).

Am decis împreună cu soțul meu francez să creăm la București o afacere artizanala, cu produse de excepție, pentru a împărtăși această dorință de a ne respectă clienții prin produse de calitate și rafinate.

Kiosque des douceurs – Arta dintr-un macaronForbes.ro

Artizan macarons – In direct la TVR2 – „Oanapp” 9 mai 2019

Despre valoare

Despre valoare

Am ales să elaborăm o rețetă cu 20% mai puțin zahăr pentru că dulcele să nu copleșească finețea cremelor. Deși această rețetă este mult mai complicată pentru că zahărul contribuie la rigiditatea biscuitului, noi credem într-un viitor mai sănătos, în care să poți savura o delicatesă de calitate, rafinată și nu sățioasa.

Ingredientele noastre sunt brute, migdalele sunt măcinate la noi în laborator, fructele nu au conservanți, nu folosim premixuri sau alte amestecuri deja aromatizate. În ciocolată nu adăugăm decât unt de cacao, și nu alte grăsimi vegetale sau hidrogenate.